Rabarbermarmelad med äpple

Rabarbermarmelad med äpple

Ingredienser 

ca 3/4 liter
400 g rabarber
1 syrligt äpple
2 msk vatten
400 g syltsocker

Gör så här

Rabarber och äpple trivs bra ihop. Tänk på att marmeladen behöver ett par dagar för att stå till sig. Skölj och skiva 400 g rabarber. Skala, kärna ur och skär 1 syrligt äpple i små tärningar. Koka rabarber, äpple och 2 msk vatten sakta i en tjockbottnad kastrull utan lock i ca 25 minuter. Höj värmen och tillsätt 400 g syltsocker. Koka ganska kraftigt i ca 3 minuter. Skumma väl. Häll upp marmeladen på en ren burk och sätt på lock. Förvara mörkt och svalt eller i kylen.



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Nattvinges blogg

Den stora balansgången - eller Livet enligt...

RSS 2.0