Söndag - gäsp

Sitter och försöker hålla sonen sysselsatt. Kan tyckas lätt, men då ingår dessutom att hålla honom borta från saker han inte ska pilla med... det är denna bit som är utmaningen.

Igår var vi på inflyttningsfest, superroligt! Vi spelade Wii (ja, inte jag då, jag var bara publik) och sjöng singstar (här var jag inte publik till allas förtvivlan). När klockan närmade sig 2 så blev jag och min hals lite trött så då åkte vi hem. Trollet var hos faster och lekte, så vi hade bara grodan med oss. Han fick mat när vi kom hem och sedan så sov vi till 20 över sju, blöjbyte och så ytterligare 20 minuter till kvart i åtta. Nu ligger maken och snarkar, men sedan jag har gett grodan mat kommer han att få gå upp och jag fortsätter sova en stund. Vi ska inte hämta trollet förrän 11 nämligtvis. Grodan visar dock vissa tecken på att vara trött redan nu (då kan man undra varför han vaknade och prompt skulle upp?), så jag kanske inte väntar till nio med att ge honom mat.

Förutom att vara på inflyttningsfest höll vi även på med lite husliga saker. Jag bakade lussebullar med trollet, sen var de inne lite för länge, och på lite för hög värme, men jag får skylla mig själv som inte övervakade bättre, jag är inte van varmluftsugn och lussebullsbakande än. Fast jag ska snart göra en eller två omgångar till, vi har en hel massa saffransextrakt att baka med... det behövs ca 40g till en deg och vi har 1 kg. Behöver jag nämna att vi ska ge bort lite? Sedan packade vi upp julen och satte tomtar och ljusstakar över hela huset. Trollet fick hjälpa till med var tomtarna skulle placeras. Supermysigt att göra jul :-)

Idag kommer svärisarna och min bil kommer få vinterdäck, samt att garaget ska städas. Själv ska jag försöka få gardinerna sydda, svärmor kollar kidsen :-)

Fredag - frostskadad

Sitter och fryser hysteriskt. 21,5 grader har vi, och jag känner mig som en isbit. Ska bli skönt att åka och simma med grodan senare i eftermiddag. 35 grader i vattnet - yummie!

Grodan har ett nytt projet på gång, "project poop". Det allra senaste... Skämt åsido, iom att han nu får Lactulos så har han äntligen fått igång magen. Igår fick jag byta 4 blöjor och idag är jag uppe i 2 redan...

Idag har dessutom jag fått lite motion, var ute och cyklade med dottern i över en timme. Mitt bäcken känns lite skraltigt, men det ordnar nog upp sig bara jag sitter mjukt. Det var väldigt skönt att vara ute i alla fall. Inte så bra väder, men det regnade i alla fall inte, man måste passa på att cykla alla dagar man kan, snart nog blir det vinterväder här nere också.

Dottern ligger just nu på golvet och leker med sin lillebror. Det är hur sött som helst. Han avgudar henne, hon ger ju honom leksaker ;-)

Ena grannen som tidigare varit mammaledig har börjat jobba denna  vecka. Känns lite konstigt, för jag tänker var och varannan dag att: "om vi skulle ta och ringa över till *grannen* och fråga om vi ska fika.." och så kommer jag ju på att hon är på jobbet. Vanans makt :-D Ska försöka ta mig i kragen och gå bort till en annan kompis som är mammaledig, promenad och fika (för att sätta tillbaka de kalorier man eventuellt skulle ha tappat); kan det bli bättre?

Nu ska jag sätta igång kaffemaskinen...

Torsdag

Tur att man är flytande på engelska, inne på de sista skälvande minuterna av sista avsnittet på första säsongen. Jag har insett att det nog är datorn det är fel på för jag har försökt allt, av-/ominstallation and so on and so forth. Den spottar dessutom ut DVD-spelarens släde titt som tätt, utan att man varit i närheten av den, plus att den ibland slutar läsa skivan så att man får börja om från början igen. Låter inte bra alls.

Så, då var det slut... Simultankolla på tv och blogga. Tur i oturen eftersom det var ett sådant slut som jag hade svätt lite om jag kunnat engagera mig.

Sonen ligger och leker med en halv jordgubbe och en boll på golvet och dottern går omkring med sin docka insvept i sin morgonrock och vaggar henne till sömns. Vilken liten sötnos. Maken är och hämtar lite paket på posten (ja mamma, det har kommit fram). Super att paket nr 2 också hann fram innan helgen eftersom det är mitt saffran :-) Måste ju baka lussebullar till första advent på söndag!

Nattvinges blogg

Den stora balansgången - eller Livet enligt...

RSS 2.0