Måndag - halvdöd

Inatt har jag spenderat halva natten med att sitta uppe med trollet som hade hosta. Hon var supervaken i flera timmar, från ett till strax efter fyra. Jag fattade inte varför för hon somnade som en stock och sov genom sina hostattacker efter det, men när jag ammade lilleman vid 6 så fick jag reda på varför hon varit så vaken. Maken hade gett henne Ventimile då hon redan fått full dos av Bricanyl. Jag höll på att få frispel på honom! Han trodde att han kunde ge ventimile för att det kunde ges 4 ggr per dygn medan Bricanyl skulle ges 3. Jag fick förklara att om man maxat ut på ena medicinen betyder det att det är broms på andra också. Så nu hoppas jag att han inte gör om det, för det var superjobbigt inatt. Dock sov vi ut ordentligt, vaknade strax innan nio alla tre (maken klev upp tidigare då han jobbar). Nu ligger vi och slöar framför Babar. Vi har även tittat på My Little Pony, men just nu är Babar favoriten (eller bababar som trollet säger).

Idag på em ska jag åka in till stan på rean, utan medföljare. Ska det shoppas vid sådana här tillfällen är det bäst att vara änschi, annars gillar jag att ha maken och barn med och så går vi och fikar någonstans. Mys!

Sitter och är sugen på att titta på film, men det blir inte riktigt av då kidsen är vakna. Jag har the Break Up i källaren, lånade den av grannen. Och en annan film som jag inte kommer ihåg vilken det är. Jag måste få tummen ur och se dem, jag vill ju, det är bara det att jag alltid har något annat som kommer ivägen. Men idag tror jag att det är tomt i tvtablån (inte som igår då vi kollade Sagan om de två tornen till halv ett) så då kanske jag kan övertala maken ;-)

Lördag - förkylda familjen

Så är de förkylda igen våra barn. Lilleman blev förkyld på juldagen och igårkväll började trollet snora. Så nu medicineras de för fullt. Idag är det dessutom jättesynd om lilleman. Han har trillat och slagit huvudet inte en gång, men två! Så nu håller vi uppsikt över honom och väcker honom med jämna mellanrum när han sover. Han var dock pigg och glad direkt efter han föll och vill krypa och stå som vanligt. Men man ska inte ta lätt på saker som involverar huvudet.

Just nu sitter vi och kollar på "På spåret". De spelade Coldplay och det påminde mig om hur bra den skivan är, jag vet inte om det är den jag har eller om det är nästa i raden... måste ner och kolla i skivsamlingen.

Tidigare var vi ute och promenerade ner till byn och kollade biblioteket... det stängde tyvärr klockan två och vi var där tjugo över.

Annandagen - reahysterin har börjat

Idag har vi på makens inrådan (jo, ni läste rätt) åkt till ett köpcenter för att kolla in rean. Det gick faktiskt riktigt lugnt och stillsamt till, inga jätteköer, dock tog det lång tid ändå, för det var provrumsdyslektiker före i kön: "Bertil, kom och titta. Nå?" Åter in i provhytten, ut med samma klänning annan storlek " Sitter denna bättre?" Nu har även sonen ~25 anslutit. Tillbaka in och på med första klänningen "Johan; vilken ska jag ta?". När jag till sist kom in i ett (annat) provrum så var hon fortfarande kvar och 2 byxor senare... tada... fortfarande kvar! Iofs blev det inget köp för mig, men det kanske det blev för henne ;-) Namnen i berättelsen är fingerade...

Åter till rean; jag ska tillbaka utan man och barn någon dag så att jag har mer tid :-) Och jag har kanske utverkat amnesti för att få gå på Marty i Malmö imorgon, utan man och barn och utan att behöva parkilera :-) Håll tummarna!

Nattvinges blogg

Den stora balansgången - eller Livet enligt...

RSS 2.0