Måndag - trädgårdspyssel

Nu är man (läs: jag) ett år äldre och visare. Blev firad på min födelsedag med tårta, dagen efter med presenter och igår med ett litet kalas.

Idag är det ihopplock av kvarvarande grejjer, en massa trädgårdspill. Våra gravt negligerade smultronplantor fick sig en uppfräschning och solvisarna har blivit klippta till hälften i alla fall. 

Vi har varit på två små turneer, en i Tyskland (Potsdam/Lübeck) och en i Värmland. Shoppade lite i Berlin men det har blivit en återhållsam semester, jag har inte hittat så mycket. Vilket ju är tur för vi har blivit kortkapade nu i juli, så plötsligt var krediten uppäten på vårt visa. Galet jobbigt att få tillbaka, men vi har lyckats få ihop alla dokument som behövs, och skickar det nu idag, så vi hoppas att kvarnarna ska mala på lite nu.

När maken kommer hem ska vi fika lite, pyssla mer i trädgården och ta det lugnt. Jag ska fortsätta leta efter en Javakurs, men det går väldans dåligt på den fronten. Jag har hittat 2 kurser som går innan den 14:e September då jag ska börja som Javautvecklare (ja, jag som inte kan Java) och båda är i Stockholm. Jag har svårt att tro att jag får gå dem, så det blir säkert en onlinevariant, jag hade dock helst sett att jag fick gå en livevariant... Nåväl jag får försöka lösa det på något sätt :-)

Dagens

Väder: Molnigt +22
Kläder: Svart linne Rules By Mary
Svarta sweatshirt shorts Nike
Allmäntillstånd: Semestrig
Planer: Morden i Midsommer
Namnsdag: n/a
ChuckNorris: If Chuck Norris were a calendar, every month would be named Chucktober, and every day he'd kick your ass.

Tisdag - nyklippt

Igår var jag då och klippte mig, och det blev långt med "justerad" färg. Supernöjd! Jag frågade frissan vad hon tyckte och berättade vem jag siktade på. Och då sa hon att med mitt tjocka hår var jag nästan där, så lite längd och sedan... Så jag körde på det, om jag lessnar på långt kan jag alltid klippa det nästa gång jag går. Och jag menar då inte att jag kommer att klippa mig kort, det gör jag nog aldrig, men kortare, kanske precis under axlarna.

Just nu är maken på vift, han har en intervju, som iofs borde vara över nu, men han skulle snacka med en kompis innan han kom hem. Plus att jag ålagt honom att tanka bilen. Den började lysa igår när jag svängde in på vår gata efter att ha klippt mig.

Igår var sedan grännerna över och fikade och sedan kilade vi in till dem och åt middag och sedan spelade vi ett parti Canasta. Svinroligt! Det var verkligen länge sedan vi spelade och det är ett spel som är himla mycket sommar för mig. För ovanlighetens skull vann jag (och min partner-in-crime M) och knappade därmed in på makens totala ledning. M håller räkning i poängblocket, och maken leder stort, följt av M, M och så jag (såklart) ohjälpligt sist.

Idag ska vi inte göra något speciellt, bara se på Morden i Midsommer ikväll, och imorgon ska grannarna komma över och äta middag (andra grannar). Sedan ska jag på intervju (konsultuppdrag) på torsdag. Japp, mitt i semestern, så det ska jag minsann ha betalt för. Och på kvällen ska jag på Transformers 2! Tjohoo! Måste nog se om ettan imorgon kväll eller nått, så att jag har den färskt i minnet...

Nattvinges blogg

Den stora balansgången - eller Livet enligt...

RSS 2.0