Söndag - hur mycket snö kan det komma

Imorse klev jag upp med grodan vid kvart i åtta och då var det redan ljust ute. Vi stod och kollade på plogbilen som körde omkring ute på vår gata tills det började snöa, då gav han sig av och jag och grodan satte igång med frukosten. Orsaken att jag klev upp är att jag inte var det minsta trött... och det kommer sig av att jag somnade halv nio igår när jag nattade trollet... Vaknade till liv när hon började hosta strax efter nio, men valde att bara borsta tänderna och gå och nanna i min egen säng. Jag trodde att det skulle bli en jobbig natt, men trollet hostade bara en gång vid ettiden och grodan sov lugnt hela natten. Kanske kanske att jag hunnit ikapp med sömnen nu!

Satt nyss nere i källaren och kollade på Djävulen bär Prada och fick väldigt vårsug. Kilade in i klädkammaren vägg i vägg och tog fram lite kläder som jag inte kunnat ha på lite mer än fyra år, och nu passar de igen. Känns bra att slippa köpa så mycket nytt, det blir lika bra att bara gå ner och välja lite av mina gamla kläder. Alla de känns ju som nya. Dock vill jag träna lite mer, det skulle vara helt underbart att få lite muskler och lite kondis framför allt, att jaga kids blir en plåga annars. Snöskottning ger ju lite träning, men jag skulle vilja ut och prommenera, så nu får det bli vår. Bums!

Tidigare idag var vi faktiskt ute och skottade snö, gjorde snöänglar och busade med grannarna. Vi var snöiga från topp till tå men det var supermysigt. Sedan gjorde jag varm choklad och våfflor till lunch. Det kändes verkligen som min egen barndom, jag kommer ihåg hur vi satt och fick varm choklad och våfflor hos mormor. Chokladen serverades i hennes speciella chokladkoppar. Om jag inte missminner mig är det även de kopparna som man får te i om man hälsar på där idag.

Just nu står maken och lagar Fleskesteg, det är himla gott att ha en matlagande make!

Lördag - fredagsmys på fel kväll...

Vi har precis ätit tacos, och jag är så mätt att det känns som om jag skulle rulla fram om jag försökte ta mig upp ur soffan.

Vi har tagit det lugnt hela dagen, började med ett pass i bassängen med kidsen och sedan fika/lunch på Burlöv Center innan vi åkte hem. Jag tvättade och såg sedan på Cry Baby medan grodan och maken sov och dottern tittade på Ice Age 3. Jag har smort in mig med BUS-lotion från Dove och tagit det allmänt lugnt. Skönt efter alla sjukdagar. Det var ännu en jobbig natt med hosta inatt, men ingen feber på två dagar så jag hoppas det börjar vända nu. Och så hoppas jag såklart att grodan inte blir sjuk...

Idag har det varit kallt men klart väder och det märks verklligen att dagarna blir längre och längre. När klockan var tio i fem så hade solen ännu inte gått ner och under eftermiddagen har det varit riktigt varmt och skönt i vardagsrummet.

Nattvinges blogg

Den stora balansgången - eller Livet enligt...

RSS 2.0