Leilas morotskaka

 

Ingredienser (för långpanna i parentes)

  • 3 ekologiska ägg (4 ägg)
  • 3 dl strösocker (4 dl)
  • 3 dl vetemjöl (4 dl)
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 tsk bakpulver (4 tsk)
  • 1 1/2 tsk malen kanel (2 tsk)
  • 1 tsk malen kardemumma (1 1/3 tsk)
  • 1/2 tsk malen ingefära (3/4 tsk)
  • 1 nypa salt
  • 1 1/2 dl solrosolja (2 dl)
  • 4 1/2 dl rårivna morötter (6 dl)

Cream Cheese Frosting

  • 60 g mjukt smör
  • 4 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Skal av 1 lime
  • 100 g philadelphiaost

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
  3. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten. 
  4. Tillsätt solrosolja och rårivna morötter.
  5. Fyll smeten i en smord form och bröad kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
  6. Grädda i mitten av ugnen i cirka 55 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
  7. Låt morotskakan svalna.
  1. Vispa alla ingredienser till frostingen krämigt.
  2. Bred den över morotskakan.

 




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Nattvinges blogg

Den stora balansgången - eller Livet enligt...

RSS 2.0