Morbergska Fisksoppan

Foto: Martin Löf 

Portioner: 4

Ingredienser

400 g fiskfilé, ett par olika sorter (t.ex. lax, kattfisk, kolja)
0.5 st purjolök
1 st gul lök
1 st morot
2 st selleristjälkar
3–4 msk olivolja
3 st vitlöksklyftor
3 dl vitt vin
2–3 dl vispgrädde
2 msk tomatpuré
0.5 l fiskfond eller hummerfond
salt och nymalen vitpeppar
1 dl färska örtkryddor (timjan, basilika)
1 knivsudd chilipeppar
1 kg blåmusslor
200 g skalade räkor

Gör så här

Skär fiskfiléerna i cirka 3 cm stora bitar.
Skölj och strimla det vita på purjolöken. Skala och hacka löken och moroten och skär sellerin i fina bitar.
Fräs alltsammans utom fisken i oljan i en gryta. Pressa i vitlöken.
Tillsätt vin, grädde, tomatpuré, saffran, fiskfond, salt och kryddor och låt soppan sjuda cirka 10 minuter.
Skölj och borsta musslorna noga. Släng alla som är trasiga eller som redan har öppnat sig. Lägg dem i grytan.
Lägg i fiskbitarna och låt soppan koka upp och sedan sjuda i några minuter. Fisken ska inte koka sönder.
Ta av grytan från värmen och lägg i räkorna. Låt soppan dra ett par minuter innan du serverar den.




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Nattvinges blogg

Den stora balansgången - eller Livet enligt...

RSS 2.0